دانایی توانایی 

علمی آموزشی تربیتی

خوردنیهای شفا بخش-خرما

خرما میوه ای گرمسیری است که دارای هسته ای سخت و پوستی نازک و بسیا ر شیرین و خوش طعم است. این میوه به شکل خوشه ای بزرگ از درخت خرما (نخل) که در برابر کم آبی و شوری مقاوم است آویزان می شود. هر درخت بارور خرما می تواند سالانه100 الی 150 کیلو میوه بدهد ولی در نخلستانهای ایران به ازای هر درخت متوسط فقط 15 الی 20 کیلو خرما تولید می شوند. تا کنون در ایران حدود 400 رقم خرمای مختلف شناخته شده است که بر حسب سفتی و نرمی میوه به 3 دسته یا گروه نرم و نیمه نرم وخشک تقسیم می شوند. مهمترین انواع خرمای ایران عبارتند از سعمران یا سایر (نرم ) ، شاهانی ، مضافتی ،کبکاب ، خضراوی ،جلاوی (نیمه نرم ) ، دیدی،سویدان ، (خشک ).برگهای درخت خرما که پیشی نامیده می شوند در ردیفهای مارپیچ دور تنه می رویند وهر یک حدود هفت سال عمر می کنند و به تدریج که جوانه انتهایی برگهای جدید را تولید می کند برکهای پایینی خشک می شوند که باید آنها را برید. جوانه انتهایی در زندگی خرما نقش اساسی دارد و چنانچه صدمه ببیند درخت پس از چند سال که برگهای موجود آن پیر و خشک شوند از بین خواهد رفت. در زبان عربی خرمای رسیده را رطب و خرمای خشک را تمر می نامند. برخی از خواص خرما عبارتند از : حفظ کلسیم ؛تعادل اعصاب و تغذیه بدن ؛ سرزنده نگه داشتن سلولهای عصبی ؛ نیرو بخشیدن به گلبولهای قرمز خون ؛مصونیت بدن در برابر سرطان ؛ مناسب جهت مبتلایان به مرض قند ؛جذب سریع غذا توسط بدن ؛ سالم وشاداب کردن رخسار ؛برطرف کننده خستگی ؛ هضم آسان ؛ نرم کننده سینه و ضد کم خونی ؛ انرژی دهنده ؛ تقویت بینایی ؛سلامتی پوست و دهها خاصیت دیگر. خرما به دلیل دارا بودن فسفر ، کلسیم ، ویتامین آ ، ویتامین ب ، آهن ،مواد معدنی ، منیزیم ، و یتامین ب 2 ، و….از مهمترین موهبتهای الهی است. خرما, DATA

+ نوشته شده در  دوشنبه هفتم بهمن 1387ساعت 11:9  توسط علی - س  |